Üroloji alanında sıkça görülen mesane kanseri veya mesanenin çalışmaması gibi durumlar için mucize bir buluş hayata geçirildi. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı’nda görev yapan ve uzun yıllardır üroloji alanında mesane kanseri vakalarında başarılı operasyonlar hayata geçiren Prof. Dr. Zübeyr Talat tarafından geliştirilen bu yöntem ile ince bağırsaktan yapay bir mesane geliştirilebiliyor.
Tıp literatürüne “Anadolu Yöntemi” olarak giren bu buluş ile mesane kanseri teşhisi konan pek çok hastaya başarıyla uygulandı ve uygulanmaya devam ediliyor.
Erkeklerde sık görülen kanser vakaları sıralamasında ilk sıralarda yer alan mesane kanserinin bazı türlerinde ancak mesanenin komple çıkarılması ile tedavi tamamlanabiliyor. Bu durumda yapay mesane ile hasta hayattan kopmadan yaşamına devam edebiliyor.
Yapay mesane öncesinde, hastalar ameliyattan sonra torba taşımak zorunda olma durumundan dolayı ya sosyal yaşamlarında büyük zorluklar yaşıyor ya da bu durumu yaşamamak adına ameliyatı öteliyordu. Bu durum da kanser hücrelerinin farklı bölgelere sıçramasına ve sorunun daha da büyümesine sebep olabiliyordu.
Fakat “Anadolu Yöntemi” ile hastalar hayat konforundan bir şey kaybetmeden normal idrar deliğinden idrarlarını yapmaya devam edebiliyorlar.