Kadın Doğum / Jinekoloji Hastalıklarının Tedavisinde daVinci Robotik Cerrahi

DaVinci Robotik Cerrahi Sistemi, pek çok alanda olduğu gibi kadın doğum / jinekoloji alanındaki cerrahi operasyonlarda da kullanılmaktadır. Kanser vakalarında, rahimin çıkarılması ve büyük çaplı miyomların alınması gibi cerrahi operasyonlarda daVinci Robotik Cerrahi Sistemi hem operasyon esnasındaki hem de operasyon sonrasındaki avantajlarından dolayı sıklıkla tercih edilmektedir.

Robotik Cerrahi’de amaç hastanın sağlığı için gerekli olan tüm cerrahi işlemleri ve operasyonları mümkün olan en küçük ölçüde bir kesi ile çevre dokulara zarar vermeden organları koruyacak şekilde gerçekleştirmektir.

DaVinci Robotik Cerrahi Sistemi ile yapılan operasyonlarda, geleneksel cerrahi yöntemlere kıyasla çok daha küçük bir kesi yapılarak operasyonun gerçekleştirilmesi, robotik kolların hassas çalışma özelliği ve manevra kabiliyeti ve cerrahi ekibe yansıtılan görüntünün normal görüntüye oranla üç boyutlu olarak 10 kat daha büyük ve detaylı olması operasyonların başarılı olmasındaki en önemli faktörlerdendir.

Hangi Jinekoloji Hastalıklarının Tedavisinde daVinci Robotik Cerrahi Sistemi Tercih Ediliyor?

Jinekoloji alanında gerçekleştirlen cerrahi operasyonlarda robotik cerrahinin en çok kullanıldığı alanların başında; rahim ve rahim ağzı kanserleri, çok büyük ve/veya çok fazla sayıda miyom bulunduğu için gerçekleştirilen cerrahi operasyonlar, yumurtalık kisti (over kisti), rahim sarkması, rahim çıkarma veya tüp cerrahisi ve dış gebelik operasyonları gelmektedir.